Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

tiistai 23. helmikuuta 2016

GMO eli geenimanipuloitu organismi

GMO?

GMO eli geenimanipuloitu organismi. Suosittelen tutustumaan sivustoon: http://www.gmovapaa.fi/gmo-tietoa.

Viime eduskuntavaalien aikaan pyörittelin kysymystä geenimanipuloidusta ruoasta: mitä se oikeastaan on ja millaisia vaikutuksia sillä on elimistöömme sekä ympäristöön.  Kyselin muutamalta keskustalaisilta, miten he osaisivat asiaan ottaa kantaa. Eivät osanneet. Oikeastaan monikaan ei siihen osannut sanoa mitään. Noh, Suomi äänesti GMO-maissin puolesta, josta Antti Heikkilä kirjoitti blogiinsa: http://www.anttiheikkila.com/blogi/suomi-hyvaksyi-gmo-maissin/, josta ote "Roundup vaurioittaa ihmisen DNA:ta annoksilla, jotka ovat 450-kertaa laimeampia kuin mitä käytetään normaaliruiskutuksessa". Geenimanipuloidun organismin ja erilaisten myrkkyjen, kuten tuon Roundupin, on huomattu lisäävän syöpäriskejä, suolisto-ongelmia ja aiheuttavan allergioita. Myrkkyjä on jopa löydetty raskaana olevien sikiöistä ja ihmisten virtsasta.


Mistä sitä sitten saadaan? Kasvit ainakin ovat gmo:n alkuperä, kuten maissi ja soija. Niillä sitten ruokitaan eläimiä, joten maitotuotteet, lihat, prosessoidut ruoat voivat sisältää GMO:ta ja vaarallisia myrkkyjä. Gmo-free: "Gm-rehua saattaa olla käytetty ainakin Atrian, HK:n, Järvi-Suomen portin ja Poutun sianliha- ja broilerituotteissa. Näiden lihatalojen tuottajia ei ole ohjeistettu gm-rehun käytöstä. Gm-soijaa on myös kalkkunoiden ja munijakanojen rehuissa. Lisäksi gm-soijaa syötetään turkiseläimille." Entäpä joesta pyydystetty kala? Riippunee siitä, onko se viljelykala ja onko se saanut GMO:ta sisältävää ravintoa. Ajatella jos luonnosta pyydetty ei ole enää luonnollista. Surullista ja tuhoisaa. Mihin ylipäätänsä viemme tätä maailmaa?

Suomi on allekirjoittanut Kestävän kehityksen yhteiskuntasopimuksen, mutta väitän ettei myrkkyjen eli tuhoavien aineiden piilottaminen ruokaan tai maaperään ei tue miltään osin mitään kestävää. GMO:n väitetään olevan edullisempaa ja siten tarkoituksena on ruokkia vähävaraisia. Hölynpölyä. Luomukasvatuksen on tutkittu olevan kannattavampaa pidemmällä aikavälillä. GMO kasvatus tuo ensin hyvin satoa, mutta parin vuosikymmenen päästä asia ei välttämättä ole enää niin. 


Huoleni on se, että missä kaikkialla sitä oikeastaan edes on? Pakkausselosteessa täytyy ilmoittaa GM, jos ainesosan pitooisuus ylittää 0,9%. Liekö totta ja kuinka tarkkaan seurattua? Miten sinä, syötkö GMO ruokaa tietämättäsi? Uskon että minulla on oikeus tietää, missä sitä on ja millaista ruokaa syön. Onko sinulla siihen oikeus? Ainakin ostamalla luomutuotteita vältyt GMO:n aiheuttamista tuhoista. Osta siis luomua. Itse ainakin aion vakaasti puntaroida millaista ravintoa itseeni laitan.


Mikäli aihe kiinnostaa dokumentin muodossa niin suosittelen katsomaan GMO OMG: http://www.imdb.com/title/tt2461034/?ref_=hm_cht_t1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti