Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

"Puhdas pöytä"


Ajatus "puhtaasta pöydästä" ja elämän taitekohdan aloittamisesta ilman etukäteen sovittuja ja varmoja suunnitelmia tuntuu pelottavalta. Onko pöytää edes mahdollista puhdistaa? Ottaessani ajatukseen etäisyyttä huomaan ajatuksesta säteilevän keveyttä, raikkautta ja vapautta, vaikka tiedän "puhtaan pöydän" tarvitsevan ponnisteluja: ottaakseen ja pitääkseen muotonsa pysyen puhtoisena ja selkeänä pöytänä kaikelta ylimääräiseltä ja turhanpäiväiseltä, joka sitä pölyttäisi.

Tiedostatko, miten suhtaudut turvallisen tuntoisiin asioihin, omistamiin asioihin, rutiineihin tai tavanomaiseen käyttäytymismalliin? Voisitko ajatella siistiväsi oman pöytäsi, jotta sinun olisi miellyttävämpi viettää sen äärellä aikaa? Mieti. Hetki.


 • Pysähdy siihen hetkeen kun luet tätä. 


 • Kuvittele, että tämänhetkinen ympäristösi olisi paljas kaikesta ylimääräisestä. Miltä se näyttää? Seinät ovat puhtaat, kauniin valkoisia ja hohtaisivat kauniin helmiäisiä ja kultaisia sävyjä. Kaapeilla ja hyllyillä on vain rakkaita asioita ja esineitä. Olet vaatteissa, joissa olosi tuntuu miellyttävältä. Tiedät, että ympärilläsi on vain kevyttä energiaa. Olet luonut itsellesi mahdollisuuksia täynnä olevan ympäristön. Sinustakin tuntuu keveältä. Ajatuksesi ja tunteesi ovat rakkauden täytteisiä. Mielesi on rauhallinen ja hiljainen. Ajattelet korviin kantautuvista äänistä lempeästi. Puhuttelet lähimmäisiäsi rakkaudella, kohteliaasti ja ystävällisesti. Huomaat olosi vahvistuvan kerta toisensa jälkeen, kun ajattelet itsestäsi lempeitä ja rakastavia ajatuksia. Pystyt ajattelemaan lempeästi ja rakastavasti myös lähimmäisistäsi. Ajattelet myös kunnioittavasti niistä, joita olet ennen väheksynyt ja arvostellut. Huomaat, kuinka säteilet miellyttävää energiaa ympärillesi. Tunnet olosi hyväksi; rakastavaksi ja kokonaiseksi, jollainen sinä todella olet.


 • Onko sinulla miellyttävä olla ympäristössäsi?
 • Voisitko suhtautua rakastavasti tänään kohtaamiisi ihmisiin?
 • Rakasta tänään itseäsi! Rakasta ja ole lempeä (tuplaten!) myös silloin kun pidät itsestäsi vähiten.
 • Tuliko sinulle mieleen jotakin, mikä estää sinua tuntemasta oloa kevyeksi?
 • Huomasitko, kuinka asennoituminen kevyeen energiaan tuo viisaan ja energisen tunteen?


Puhdas pöytä voi tarkoittaa sitä pientä hetkeä arjessa, kun siivoat ylimääräiset ajatuksesi pois mielestä. Se voi olla oljenkortena toisinaan sekasortoisen tuntoisessa arjessa. Puhdas mieli on ensiaskel myös kohti puhtaampaa elämäntapaa. Jokainen teko lähtee ajatuksesta. <3

Anna tänään kirkkautta ja selveyttä mielellesi. <3 Pysähdy. 


Istahda 5min ajaksi nojatuolille ja sohvalle, jonka ajan pyyhit ajatuksia pois ja keskityt hengitykseen: sisään - ulos. Anna vatsasi olla rentona hengityksen tahdissa liikkuvaa. Rakasta sitä ilmaa, joka sinuun tulee ja sinusta lähtee. 

Jos et jaksa istahtaa hetkeksi niin lue kirjoitukseni kevyestä hetkestä (ylhäällä) niin, että annat jokaiselle sanalle sen verran aikaa, että lasket samalla rauhallisesti kolmeen. Anna sen verran aikaa, jotta tiedät mitä lause sinulle todella tarkoittaa. (vinkki: tiedosta oikean aivopuoliskosi lukevan sitä.) 

<3 <3 <3 Ihanaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

 1. Lukiessani tätä minulle tuli mieleen lause: Rakasta minua eniten silloin kun sitä vähiten ansaisen.
  Ja todellakin: Täytyy olla lempeä ja rakastaa myös itseään silloin kun pitää itsestään vähiten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, joskus tarvitsee muiden rakkautta vahvistamaan itseä niin, että pystyy rakastamaan itseä. <3 Kun rakastaa itseä, pystyy myös eheämmin vastaanottamaa rakautta ja antamaan sitä. <3

   Poista