Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Qi Gong


Erilaisilla menetelmillä pystyy parantamaan kehoa, mieltä ja henkeä. Niin tehdään Qigong:n avulla, jossa liikutellaan energioita chakrojen läpi, aurassa ja energiakentässä. Muistatko joistain elokuvista, kun (yleensä itämainen) ihmisjoukko on niityllä tai puistossa, valkoisissa väljissä vaatteissa ja liikuttelee kevyesti käsiään ilmassa, jalat kevyesti haarallaan? Qigong -tanssi

Ensimmäisen kerran tutustuin Qigong:n kun luin kirjaa henkioppaista. Kirjoittajat olivat molemmat voimaantuivat ja vahvistuivat Qigong-harjoituksien avulla. Toisen kirjoittajan hyvin rankkojen kokemuksien jättämät haavat paranivat näiden menetelmien avulla. Meninpäs uteilaisuuttani etsimään harjoitusvideoita, joita myös itse kokeilin. Liikkeet olivat pienehköjä, kuin miniversioita joogasta, jota olen joskus kokeillut. Hämmästyttävää kuinka harjoitusten jälkeen olo oli rauhallinen ja erityisen hyvä - varsinkin muutamien päivien kuluttua. Kerrotaankin harjoituksien vaikutuksien voimistuvan kun niitä tekee säännöllisesti. 

Hieman yleistä tietoa: Qi on maailmankaikkeuden kattava voima ja se vaikuttaa myös ihmisissä esimerkiksi energiakanavissa. Qigong tarkoittaa universaalin voiman Qi:n harjoittamista, jossa hengityksen, kehon ja mielen yhdistämisellä pyritään löytämään, aukaisemaan ja laajentamaan ihmisen sisäisiä, piileviä voimavaroja. Se yhdistää erilaisia harjoituksia yhdeksi muodoksi, jossa keskitytään Qi:n harjoittamiseen, menetelmille jotka kattavat sairauden ja terveyden mystiikan, niin korkeiden pyrimyksien haasteet kuin jokapäiväisen fyysisen elämän haasteet. Qigong on tunnettu mm. erilaisien kamppailulajien sisäisistä harjoituksista tai buddhalaisen mietiskely- ja keskittymishajoituksista.

Ensimmäinen katsomani video oli Qigong - harjoitus (9min). Siinä hävitetään omasta energiakentästä negatiivisia energioita mm. pelkoa tai stessiä ja korvataan ne uusilla myönteisillä energioilla ympäristöstä mm. maasta, taivaasta ja ajatuksista. Mitä jos alkaisit katsomaan ja samlla voisit kokeilla mukana tekemistä. Pyydän myös kiinnittämään huomiota olotilaasi harjoituksen jälkeen. 

Suosittelen teitäkin kokeilemaan! <3 

Tässä oli vain pieni pala Qigong:n saloja. Mitä enemmän erilaisia menetelmiä tutkin, sitä enemmän paljastuu mihin kaikkeen nämä harjoitukset sopivat, ja mihin ne auttavat. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti