Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Viikon väri: Sininen


Oletko perehtynyt väreihin ja tunnetko niiden voimakkaan vaikutuksen? Oletko ajatellut syytä, miksi valitsit yllesi juuri sen väriset vaatteet tai miksi halusit tuoda kankaiden avulla jotakin tiettyä väriä huoneeseen? Sillä on väliä, mitä värejä katselet. Voit niiden avulla voimaannuttaa itseäsi! Koitan hieman avata kerrallaan yhden valitsemani värin symboliikkaa ja voimaa.

Olen muutaman päivän miettinyt sinistä väriä makuuhuoneeseeni. Viimeinkin eilen sain vaihdettua ikkunaani sinistä väriä heijastavat verhot. Samalla minua kehoitettiin kertomaan värien merkityksestä ja herättämään mielenkiintoa värejä kohtaan. Nukuin kyllä yöni erittäin hyvin ja rauhaisasti, kiitosta vain. Minulle sininen väri on erityisen tärkeä ja se tuo paljon muistikuvia lapsuudesta: halusin huoneeni peittyvän sinisistä väristä seinien ja sisustuksen avulla, meikkasin sinisellä luomivärillä ja pukeuduin siniseen. Tuliko yliannostus, yep! Muutaman vuoden tauon jälkeen minusta viimein tuntuu, että olen löytämässä takaisin sinisen värin maailmaan ja pystyn näkemään sen kauniin rauhallisuuden, suojaisuuden ja sisäisen viisauden, joita se minulle edustaa. Näin jälkikäteen ajateltuna yliannostukseni sinistä kohtaan kuvasi sisäistä suruani ja masennustani, eikä sen hiljentävästä ja kontrolloivasta liikavaikutuksesta ollut varmaankaan suuremmin apua. 

Värien tulisi olla tasapainossa. Uskalla miettiä mitä väriä juuri tällä hetkellä tarvitset? Mikä antaisi varmuutta toimia itsenäisesti ja rohkeasti pitkin elämäsi polkua sisäisen äänesi johdattamana? <3 Olisiko se väri, jota et ole aikaisemmin edes miettinyt?

Väri: Sininen
(Tarkoitan sinistä, en tummaa indigo-sinistä enkä pastellisen vaaleansinistä, väriä.) 

Sininen on tasapainon, sisäisen rauhan ja sisäisen ajattelun väri. Sisäinen rauha voi jopa rauhoittaa ympäristön. Se arvostaa luottamusta ja rehellisyyttä. Se on myös meditaation väri ja kuvastaa totuutta ja viisautta, korkeampaa tietoisuutta. Sinisellä on rauhoittava vaikutus. Surun ja masentuneisuuden väri, mutta se myös hillitsee vellovia tunteita. Sininen auttaa syventymään asioihin ja pitämän yllä kontrollia. 

Liiallinen sininen voi ilmetä pelokkuutena ja ongelmina ilmaista itseään, vaikka olemalla palavereissa hiljaa ja hieman köhien. Siitä voi johtua liiallinen järkeily, jolloin tunteet jäävät paitsioon. Se ilmenee myös ongelmina rakkauselämässä, kun suhteet päättyvät nopeasti. Elimistössä se aiheuttaa aineenvaihdunnan huononemista ja ehkä jopa heikkoa alaruumista huomion keskittyessä päähän.

Liian vähäinen sininen taas aiheuttaa kärsimättömyyttä, liiallista äänekkyyttä ja vauhdikkuutta. Sisäinen rauha katoaa ja elämä voi tuntua olevan täysin sekaisin vailla järjestystä.

Sinisen avainsanoja: meditaatio, sisäinen rauha, viisaus, kontrolli, kommunikaatio, luottamus, tasapaino.


Ah, olipas ihana kirjoittaa sinisestä väristä ja hieman päästä taas itsekin kuristamaan pintaraapaisuin siniseen maailmaan. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti