Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

perjantai 22. toukokuuta 2015

Kiitollisuuspäiväkirja


Haluatko lisätä kiitosta ja hyvää omaan sekä läheisten päivään? Voisit aloittaa sen niinkin yksinkertaisella tavalla, kuin kiitollisuuspäiväkirjalla. <3 Kokeile sen ihanaa vaikutusta ja nauti kiitollisuudestasi elämää kohtaan. Mitä ajattelet, tunnet ja teet, tulevat sinulle myös takaisin. On todettu: "niin makaa kuin petaa". Olisikin tärkeä koittaa muistaa vanhoja viisauksia, jotka ovat tahtoneet nykyajan kiireessä ja suorittamisessa unohtua.

Kiitollisuuspäiväkirjaa voi pitää kirjoittaen, joka onkin hyvä keino jälkikäteen katsomiseen. Uskon, että kiitollisuuspäiväkirjan jälkikäteen selailusta voi tulla uskomattoman hieno ja kiitollinen olo. Jos et halua kirjoittaa, voi myös kiittää ääneen tai mielessä. Kiitollinen voi olla esimerkiksi onnistuneesta remontista, hyvästä ruoasta, onnistumisesta, ystävän tapaamisesta, koiran sisäsiisteydestä, rohkeudesta tai hyvästä kirjasta.

Voin suositella kokeilemaan. Tätä menetelmää on kokeillut myös julkimot, kuten Oprah, ja tätä on harjoiteltu joissakin kouluissa. On ihanaa huomata kuinka monista pienistäkin asioita voi olla kiitollinen. Tätä harjoittaessasi tulet varmasti hieman onnellisemmaksi ja lopulta myös opit olemaan kiitollinen hyvin pienistäkin asioita, joita kohtaat päivän aikana. Kiitollisuuspäiväkirjaani toteututan illalla mielessäni tai ääneen lausuttuna, kiitollisuuden tunteella höystettynä. <3


Ohjeet kiitollisuuspäiväkirjaan:
 • kiitä esim. aamulla, päivällä ja illalla
 • joka kerta 5 asiaa
 • voit kirjata asiat ylös tai mielessäsi kiittää
 • tunne kiitollisuus sisimmässäsi
 • kiitä ereistä asioista
 • toteuta kiitollisuuspäiväkirjaa kuukauden ajan

*Kiitos, että sain jakaa tämän sinulle.
*Kiitos, että sain huomata olevani monista asioita kiitollinen.
*Kiitos, että sain opetuksen.
*Kiitos, että olen armollinen itselleni.
*Kiitos, että tunnen enemmän itseäni.

2 kommenttia:

 1. Kiitos kun löysin tämän aiheen blogistasi ;) Hyvä muistutus itse kullekin, olla kiitollinen. Tulen varmasti aika katsomaan mitä ajatuksia olet kirjoitellut, nyt kun löysin blogisi. -Mel

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla Mel! <3 Jos haluaisit saada itsellesi tulkintaa enkeli-, keiju- tai tarotkorteista niin voisitkohan laittaa minulle s-postia: taikasiivin@gmail.com? Enkeleitä sinunkin päivääsi :)

  VastaaPoista