Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

Maailma ei ole enää entisensä, kun sen kauneus koskettaa sielua.

perjantai 22. toukokuuta 2015

Erilaisuuden rikkaus


Erilaisuus tuo mieleeni kategorioita, joita ei todellisuudessa edes ole olemassa. Olen aina kokenut olevani erilainen kaikista muista, jotenkin ulkopuolinen ja vähän kuin yksinäinen susi, joka kulkee laumasta laumaan vain vieraillen jokaisessa hetken ja joka päätyy lopulta vaivihkaa seuraamaan ja arvioimaan sivummalta. Olen onnellinen erilaisista ystävistäni, yksi sieltä - toinen täältä, ja heidän antamista rikkauksista ja opetuksista. Voin sanoa olevan hienoa oivaltaa ja ymmärtää jokaisen olevan erityinen ja ainutlaatuinen omalla tapaansa. Se ei vie omaa ainutlaatuisuutta pois, vaan antaa itselle enemmän ymmärtäessään toistenkin olevan erityisiä ja ainutlaatuisia.

Tarinamme rakentavat meitä. Elämä ei koskaan toista itseään, emmekä voi ikinä käydä täysin samanlaista elämää tai hetkeä uudelleen. Omat kokemuksemme tekevät meistä erilaisia, ainutlaatuisia. Vahvoja jossakin suhteessa ja heikkoja toisessa suhteessa. Oletko se, jota töissä ihaillaan ja joka pelkää mahdollisia virheitään? Tai elämällä kolhittu, jonka jalat on monen jalkoja vahvemmat? 

Voit miettiä itsevarmoja ja epävarmoja ominaisuuksiasi. Onko sinullakin se haavoittuvampi puoli, joka pysyy enimmäkseen varjeltuna ja piilossa kunnes toisin haluat? Se saumassasi oleva reikä, josta pääsee sisään omaan ainutlaatuiseen, erilaiseen tarinaan. Voisimmeko siis yrittää hyväksyä erilaisuutemme? Olet erilainen ja ainutlaatuinen, eikä täysin sinunlaistasi ole eikä tule olemaan. Emme tule tekemään asioita täysin samalla tapaa samojen asioiden takia. Kun ymmärrämme erilaisuuden, tulemme suvaitsevaisemmiksi. Parannamme siten yhteisöjä ja maailmaa. 

Erilaisia yhteisöjäkin löytyy jokaisen elämästä. Mieti vaikka työtovereita, opiskelukavereita, perhettäsi, harrastuksiasi tai naapuristoasi, jokainen yksilö on erilainen toisesta. Voisitko aidosti hyväksyä sen? Voisitko olla sanomatta viereisellesi, kuinka tympii työskennellä tietyn ihmisen kanssa tai olla ihmettelemättä kuinka tyhmä ja ymmärtämätön joku on? Sanomatta jättämisellä on suuri vaikutus! <3 Jos sanot jotakin, mieti miten voit karistaa epäsuorat ja ilkeät vihjailut. Voit pyytää enkeleitä ohjaamaan puheitasi kauniiksi, kunnioittaviksi ja rakkaudellisiksi.

Uskokaa pois, erilaisuus on rikkaus. Ilman erilaisuutta emme kykenisi oppimaan toisiltamme ja elämä olisi hyvinkin tylsää. Olkaamme ylpeitä ja kiitollisia omasta tarinasta sekä niistä ainutlaatuisista ominaisuuksista, jotka tekevät meistä itsemme. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti